Om vår utbildning

INFORMATION TILL DIG SOM ÄR ELEV PÅ GULLMARSPLANS TRAFIKSKOLA

Som du säkert redan vet har Trafikverket infört ett nytt sammanhållet teori- och körprov (1 september 2008). Dessutom har Trafikverket infört obligatorisk teoretisk riskutbildning för alla som gör teori- och körprov efter 1 april 2009. Den handlar om alkohol, droger, trötthet och andra riskbeteenden i trafiken. Vi anordnar den här på skolan.

Vill du köra upp via trafikskolan är det viktigt för dig och för oss att du är färdig med både teori- och körutbildning innan vi bokar prov åt dig.

Våra krav på dig är:

Teoretiskt: Att du via elevcentralen under Plugga är 100% godkänd på alla moment samt gör sex stycken godkända sluttester. Därefter ska du komma till Trafikskolan och göra ett sluttest.

Praktiskt:

a) att du  gör en Utbildningskontroll (=körprov på alla kör- utbildningens 16 moment) med en annan lärare än din ordinarie. Dels att du får klartecken från denne lärare att boka prov (troligtvis behövs någon körlektion till). Tänk på att du ska vara klar med de 6 sluttesten på teorin vid utbildningskontrollen.

b) gör en landsvägskörning med omkörning som huvudmoment (tar 3 timmar du betalar för en 80 min lektion)

Trafikverket kräver att vi trafikskolor är kvalitetsinriktade och seriösa genom att ha dessa ovanstående krav på dig. Vi tycker att detta är positivt. Ju mer förbered du är inför provet, ju större är chansen att du klarar dig. Vi står på din sida och vill gärna att du blir godkänd på första försöket.

OBS! Väljer du att köra upp privat är det du själv som bestämmer när du är färdigutbildad, och du som bokar provet. Vi hjälper gärna dig att individanpassa utbildning efter dina önskemål.

Vill du veta hur du ligger till i din utbildning, be din lärare om en planering!

Erbjudande

Helgtider:

Vi har även körlektioner på helger kl.08-15
Helgtillägg med 100:-/ 80 min. lektion tillkommer

Introduktionsutbildning

Denna utbildning behöver både handledare och elev gå för att godkännas av Transportstyrelsen för privat övningskörning.
Läs mer >>

299:-/pers (ord. pris 350:-)

Riskettan

Är en teoretisk utbildning, som handlar om hastighet, alkohol och andra droger, trötthet och riskmedvetenhet. Obligatorisk för att kunna avlägga det sammanhållna förarprovet.
Läs mer >>

450:-/pers (ord. pris 500:-)

Finansiering

Hos oss kan du söka räntefritt Resurslån.